Paula Folch. LIDERATGE I INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Paula Folch, coach en lideratge i intel·ligència emocional

Psicòloga col. núm. 22951 pel COPC i Coach acreditada per l'Escola de Coaching Teleològic. Formadora i divulgadora als principals mitjans de comunicació (Ràdio i TV) sobre desenvolupament personal i lideratge.

Com et defineixes?
Em defineixo com una persona entusiasta, amb sentit de la llibertat individual i superació personal. La intuïció sempre ha estat la meva aliada i el principi que em regeix a l'hora de decidir és l'amor (en aquest cas, entès com a forma de vida, no com a sentiment). Em mou el coneixement de l'existència humana i el meu propòsit és contribuir a que les persones visquin des de la llibertat de decisió en tots els àmbits de la vida; això per a mi és creixement personal, plenitud i benestar psicoemocional.

Quan va començar la teva aventura professional?
La meva aventura professional no va començar com se sol considerar al començar la primera feina; la meva aventura neix d'un propòsit més gran que em defineix com a persona, trobar la meva pròpia llibertat: va tenir inici amb la lectura de llibres d'autoajuda, desenvolupament personal i mestres espirituals, per donar resposta a preguntes existencials que em qüestionava amb només 11 anys.
Seguidament vaig endinsar-me al meu camí d'autoconeixement amb la finalitat de donar resposta al meu sentit personal i aprendre a gestionar les emocions perquè em fossin un benefici en comptes d'una limitació.
Vaig afrontar totes aquelles pors que m'impedien ser lliure i vaig decidir formar-me a la Universitat de Milà, des d'una perspectiva més humanista, buscant ampliar la perspectiva de l'ésser humà que oferia la Universitat de Barcelona. 
L'inici pròpiament dit com a feina van ser les pràctiques que vaig realitzar a l'Institut Gomà, centre de psicoteràpia, coaching i formació on vaig formar-me i ja vaig entrar a treballar-hi, tenint el meu propi despatx (i continuo visitant allà).

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
Per què s'ajusta a qui sóc jo, una defensora incansable de la llibertat individual sigui l'àmbit que sigui, amb la finalitat de reduir el patiment humà que irracionalment ens generem i viure enfocats en el nostre creixement.
I aquesta professió l'estimo per què arran de fer el meu propi procés personal he après a viure'm i a influir en els objectius personals i professionals que em proposo.

Què vols transmetre als teus clients? Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
Vull invitar-los a fer que entrin en contacte amb qui són, perquè visquin amb les ales totalment desplegades, sense mecanismes de resistència que suposin un fre pel seu camí vital. 
Això també inclou acompanyar-los en l'àmbit professional a assolir els seus objectius.
Per a mi, la professió és la manera en què cadascú es posa al servei i això és molt important, no ho veig com un tràmit únicament per a guanyar diners. Per a mi és la manera en què dónes vida. Quina satisfacció veure un retorn econòmic fent allò que més t'apassiona! Increïble, oi?

Quin sistema de venda o promoció utilitzes? Botiga física, online, xarxes socials?
Ofereixo les xarxes socials (pàgina web, instagram, fan page de facebook, twitter), els principals mitjans de comunicació de Catalunya i Espanya, on divulgo aspectes de desenvolupament personal i lideratge, i també les formacions que dono.

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
Mai m'ho he qüestionat així que concloc que no és un fre. Em considero una dona independent, segura i lliure; he decidit ser així. 
Simplement confio en el meu potencial i el poso al servei del món, de manera que les portes es van obrint, independentment de ser una dona. 

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
Estar més enfocada en la meva confiança que en voler obtenir resultats a curt termini. Quan t'enfoques en el que ets capaç i dediques el teu temps a fer-te més capaç, els resultats vénen.

De quina fita/objectiu estàs més orgullosa?
De la persona en qui em converteixo dia rere dia gràcies a acompanyar els meus clients; els dec molt, sobretot reafirmar el meu sentit personal i recordar-me que la humilitat és el motor per superar-se.  

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns  anys?
Continuant sent molt feliç fent la meva feina i amb oportunitats ajustades al que neix de mi, el que realment puc oferir.

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
Que el món les necessita i que només fa falta prendre una decisió de valentia per impulsar-se a viure els seus somnis. Per ajudar-les, convido a fer que qüestionin: "què és el que et mou realment?".
Quan descobreixes la teva passió i la vincules amb el teu sentit personal, saps quina és la següent passa.  

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
Sentit d'identitat i força per continuar fent sinergies i créixer professionalment. 

Paula Folch