Montserrat Farràs. ESSÈNCIA

Montserrat Farràs és directora i coordinadora d'ESSÈNCIA

ESSÈNCIA es un espai on trobar direcció, acompanyament i eines per a una adequada gestió psicològica i una bona salut emocional. Respectant els ritmes propis de cada persona, les nostres propostes i serveis ajuden a recórrer un camí que porta cap a un benestar general. Infants, adults i famílies hi trobaran activitats adients a les seves necessitats del moment: ioga, psicologia, psicoteràpia, educació emocional, mindfulness, etc.

Com et defineixes?
Em considero una dona honesta i activa que valora sobretot a l’ésser humà. 

Quan va començar la teva aventura professional?
En solitari vaig començar l’any 1992 quan vaig muntar una empresa dedicada a temes import/export que va estar en actiu fins el 2010 que vaig decidir canviar de rumb per fer néixer Essència.

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
Jo diria que m’he dedicat a professionalitzar les meves fantasies, tant pel que fa als viatges com als valor humans.

Què vols transmetre als teus clients? Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
A Essència treballem amb material sensible: les persones. Crec que el que transmetem i ens diferencia, és la manera respectuosa d’acompanyar acceptant, sense, judici el ritme de cadascú.

Quin sistema de venda o promoció utilitzes: Botiga física, online, xarxes socials?
Essència és un espai físic però per fer divulgació de qui som i del que fem ens ajudem amb les xarxes socials. (Facebook Twitter, Instagram , Linkedin)

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
Jo diria que en el meu cas és un avantatge ja que el fet de ser dona em permet comunicar-me des d’una sensibilitat més acollidora.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
Tot i que hi ha coses que no m’han acabat de rutllar crec que no. Ara sóc on sóc gràcies a la suma del que he viscut o fet, independentment de si l’experiència ha estat satisfactòria o dolorosa.

De quina fita estàs més orgullosa?
Em sento satisfeta de saber-me capaç de mantenir-me en la línea de flotació pel que fa als terratrèmols emocionals que comporta engegar un projecte. També de saber mantenir la idea inicial tot i anar remodelant alguns camins del trajecte.

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns anys?
En actiu però sense tanta responsabilitat ni sacrifici. Gaudint més del temps i de la vida.

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
Això és difícil i donar consells no m’agrada gaire. En tot cas que siguin fidels a si mateixes amb tot el que comporta.

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
Formar part d’un col·lectiu ja genera, de per sí, un sentiment de companyia i l’empatia que se’n desprèn dóna molt de confort . A part hi ha les qüestions més pràctiques: ajudar-nos en la visualització dels negocis, activitats comercials o socials conjuntes, avantatges econòmiques entre serveis, etc.