Mercè Camps, L'ESCRIVÀ

Mercè Camps, periodista i emprenedora en pràctiques.

L’Escrivà, és una papereria de referència a Sant Just Desvern, situada al carrer Salvador Espriu. A més de productes de papereria, podràs trobar també llibres, joguines, regals escollits i productes d’scrap. També ofereixen periòdicament tallers de manualitats.

Com et defineixes?
Ostres, què difícil... Doncs vital, alegre, optimista i tossuda... bastant tossuda.

Quan va començar la teva aventura professional?
En plena crisi, al 2012, el meu marit es va quedar sense feina i va sorgir l’oportunitat de quedar-nos l’Escrivà que, en aquell moment, es traspassava. No sabíem res del negoci però era una oportunitat de començar un projecte propi però amb trajectòria al poble, i finalment ens vam llençar a la piscina.

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
Ens va escollir ell.... La veritat és que una papereria és molt agraïda, no sabeu quantes persones ens han dit que sempre els hauria agradat tenir-ne una!

Què vols transmetre als teus clients? Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
Ens agrada el tracte amb la gent i poder donar als nostres clients el que busquen i el que encara no saben que volen. Ens deleixen les coses boniques i fetes amb afecte i, si són fetes a mà, millor.

Quin sistema de venda o promoció utilitzes? Botiga física, online, xarxes socials?
Tenim la botiga física, a la que vam donar un canvi quan la vam agafar per tal de tenir un estil propi. També vam canviar el logotip i vam fer la web. Ara fa poc hem activat la botiga online, i fem servir molt el Facebook. Els aparadors són molt importants per a nosaltres i hem comprovat amb alegria que la gent s’hi fixa molt i ens ho diu. Tenim una pissarra enorme en la que hi dibuixem i sempre ens fan comentaris. Hi ha una frase molt senzilla que tenim posada a les escales de la botiga i que ens agrada molt, Sempre treu un somriure a qui la llegeix: 'Torna aviat, ja et trobem a faltar'

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
La veritat és que al capdavant de la botiga està el Nacho així que no seria el cas. De tota manera no crec que sigui un tema de gènere portar un negoci. Es tracta de saber que estàs al servei del teu client i procurar fer-ho el millor possible.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
Faria inventari!! Encara no hem tingut el coratge de fer-ho. Sabeu que podem tenir més de 10.000 referències?!! A veure si aquest any ens hi posem...

De quina fita/objectiu estàs més orgullosa?
Dels aparadors i l’estil de la botiga. La gent ha entrat expressament només a dir-nos que li agrada molt i això et fa sentir que estàs fent les coses bé, que estem en el camí correcte. Quan una cosa la fas amb cura es transmet de seguida.

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns  anys?
M’agradaria consolidar la botiga i que poguéssim créixer. Si puc somiar, diria que m’agradaria poder dedicar-me exclusivament a l’Escrivà.

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
Els diria que tenir un negoci propi és dur però molt més gratificant que treballar per un altre. Que s’ha d’intentar i aprendre dels errors. A nivell més pràctic aconsellaria minimitzar les despeses fixes, com el local, perquè al començament els ingressos són més minsos i costa consolidar-los. 

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
M’hi sento molt identificada. Totes som dones amb caràcter i emprenedores, estem fetes d’una massa especial que fa que lluitem pels nostres projectes. Hi ha dones i projectes magnífics i a més ens ho passem molt bé! Sant Just està ple de dones actives i moltes ja pertanyen a l’associació.