Gina Pol Borràs, periodista i regidora a l’Ajuntament de Sant Just

Com et defineixes?
M’agrada aprendre de cada dia. Sóc oberta a nous pensaments, noves idees i iniciatives, i voldria ajudar a millorar el nostre present.

Quina és o ha estat la teva trajectòria professional?
Actualment, sóc tinent d’alcalde a l’Ajuntament amb responsabilitats en acció social; polítiques de gènere i comunicació i transparència, entre d’altres. Anteriorment, però, m’he dedicat al món del periodisme. Abans d’acabar la carrera ja treballava en una emissora local i des d’aleshores he pogut fer de periodista a diferents emissores i mitjans de comunicació com COMRàdio, RAC 1 o Televisió Espanyola. També he treballat a gabinets de comunicació d’institucions públiques i estic formada com a community management. Ara però, estic dedicada a la gestió pública, exercint com a regidora de govern.

Has treballat o treballes per compte propi o d’altri? Quina diferència hi veus?
He estat autònoma durant un cert temps, tot i que la majoria de vegades he pogut comptar amb una nòmina fixa. De l’etapa d’autònoma, recordo el retard en el pagament de les feines realitzades i també la incertesa que et genera el total computat durant el mes. En el món del periodisme, aquesta realitat és habitual quan treballes per alguns mitjans i aquest va ser un dels motius per orientar la meva feina cap els gabinets de comunicació, que donen major estabilitat laboral.

El fet de ser dona és o ha estat un avantatge o un fre per al teu desenvolupament professional?
He pogut desenvolupar la meva feina sense ser conscient de limitacions pel fet de ser dona. Sí que és cert que la maternitat em va obligar a readaptar la meva feina, però vaig trobar plena complicitat dels meus superiors, en aquell moment.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
No canviaria res del que ja he experimentat. Aprenem tant de l’èxit com del fracàs.

De quina fita/objectiu estàs més orgullosa?
Vaig escollir uns estudis universitaris i he pogut desenvolupar aquesta professió des de diferents vessants. Periodista cobrint actes en directe; redactora d’espais informatius; assessora de polítiques de comunicació, etc...He gaudit fent cadascuna d’aquestes tasques i és un sector tan viu, que encara hi ha molts reptes que es poden assumir més endavant.

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
Significa, per mi, formar part d’un col·lectiu femení que coopera i col·labora per millorar el seu present, sigui en l’àmbit de l’empresa o de les relacions humanes. Tothom pot aportar el seu coneixement i avançar en reptes comuns.