Crònica de La Nit de Sant Just al carrer 2018

Enguany s'ha hagut de postposar la Nit de Sant Just al carrer programada pel 27 d'octubre però sembla que el canvi no ens ha anat gaire malament. La nit va ser fantàstica, climatològicament parlant i pel que fa a la participació també!

El Jardí de Tardor de Dona i Empresa, ubicat a la Plaça Antoni Malaret i Amigó, s'ha consolidat com una proposta sòlida que ofereix actuacions de gran qualitat tant en l'escenari gran com en l'espai Chill Out, un espai construït perquè els espectadors les puguin veure i escoltar còmodament.

Un dels èxits de la nit, va ser la zona Chill Out, on tot de seients i taules disposades per la gespa, feien gaudir de les microactuacions que es feien davant la porta de ferro del Claustre.

La dolça veu de la Berta Sala i la guitarra de l'Armando Erenas van obrir el primer passi amb cançons banyades de bossa nova i jazz. El Daniel Ventosa, ens va provocar amb la seva interpretació, un monòleg molt visual amb el que no va deixar ningú indiferent. L'Eria i l'Oriol van aconseguir que l'espai se silenciés quan van començar a fer amb els seus cossos figures que buscaven la bellesa de l'equilibri. Les veus i guitarres del Pau Bassedas i el Marc Fàbregas van versionar cançons d'èpoques i estils diferents. Van haver d'allargar l'actuació.

I haurien allargat més si no fos que a l'escenari de dalt havia de començar l'actuació d'Agraciados que repetia actuació després de l'èxit de la passada edició. La música i la marxa estaven assegurades! Amb la seva rumba catalana, van animar in crescendo a la gent que tenia ganes de remenar el cos.

Passades les 12 h de la Nit, va començar el segon passi amb un duet molt especial. La veu sensual i amb molts registres de la Laia Escartin, acompanyada del seu violí, i el Darío, virtuós amb la guitarra, ens van fer endinsar en la música mediterrània fusionada amb groove. Una delícia! La Sheila Kaur ens va fer connectar amb l'espiritualitat amb la seva dansa creativa i gir sufí que, en moments, dibuixava amb els seus moviments una au blanca a punt d'aixecar el vol. La música tradicional turca va arribar a l'espai de mans de Ninel Çam, amb la seva poderosa veu i l'impecable acompanyament de l'Oleguer Masjoan amb la seva guitarra. Una meravella!

I va ser la Carlota Carvajal l'encarregada de tancar les microactuacions amb una de les seves propostes innovadores. Impregnada de barbotina seca, la seva estàtua de fang ballava entre la gent i l'escenari deixant una atmosfera íntima i, a la vegada, enigmàtica. La pols que deixava el seu personatge en ballar ens recordava com en som de fugissers.

Ja eren prop de les 2 h de la matinada quan l'espai Chill Out es va acomiadar de la Nit i nosaltres ja pensàvem en què aquest espai ha de ser una tribuna per als joves artistes que, amb la seva emprenedoria i creativitat, aposten per oferir propostes innovadores que atrapen.


Seguirem treballant perquè això sigui possible.


Durant la Nit, els artistes Nil NebotSteven Quiñonez van fer una intervenció amb materials naturals de la Vall de Sant Just, a la porta de ferro del Claustre. El seu resultat va ser molt admirat.

La barra de Dona i Empresa va oferir enguany a més de les begudes i el tradicional gintònic, plats cuinats per la Clea Peire i l'Aleix Casanovas amb l'ajuda de la Dolors Navarro que ens van delectar amb un tabule, pollastre teriyaki i i uns deliciosos brownie i carrot cake. Abans de mitjanit van esgotar existències!

Un agraïment especial pels patrocinadors dels espectacles, sense ells no hauria estat possible aquesta nit: Ajuntament de Sant Just, Obra Social La Caixa, Amat Immobiliaris, Engel & Völkers, Finques Palau, Ant facilities, Poni club Catalunya, Pilar Mas interiorista, i la col·laboració de la hípica Sol Solet.

Des d'aquí agraïm a les que es van quedar fins al final, pel desmuntatge, i també a totes les que van venir, durant tot el dia, a donar un cop de mà i a ajudar a la barra durant la nit, ja que, sense aquesta ajuda, no haguéssim pogut fer que la nit fos tan especial.

L'èxit d'una activitat no seria possible sense l'esforç fet. És per això que animem, a totes les sòcies, a participar-hi en un moment o altre per poder gaudir de les activitats que organitzem i poder compartir experiències entre totes.

Acció relacionada: