CRÒNICA de la GALA DELS 10 ANYS DE DONA I EMPRESA

Dissabte, 29 de juliol de 2023 – Casal de Joves

Rodona, magnífica, glamurosa, brillant, emotiva… Aquests són alguns dels adjectius que han acompanyat a les felicitacions que la Gala dels 10 anys de Dona i Empresa no ha parat de rebre. Una Gala fruit del treball i esforç d’un grapat de sòcies que,  ja fa un any, es van posar a treballar per a fer-la realitat després que la nostra presidenta, la Mercè Camps, ens la proposés deixant-nos estorades. Perquè va ser ella la que la va somiar. L’estorada va durar ben poc. Només van ser uns minuts on les nostres ments van pensar que era una bogeria. Però només van ser uns minuts  de dubte per acabar decidint que, amb el nostre enginy, faríem una gala extraordinària. I així ha estat. I així la recordarem.

La nit del 29 de juliol una catifa daurada conduïa a l’entrada de la Sala Utopia del Casal de Joves. Una sala transformada a base de tuls, cortines daurades, negres i un raïm de globus blancs penjant del centre, que donava cabuda a les dues-centes persones que havien de presenciar l’espectacle de la Gala.

La foscor de les llums de la sala va donar el tret de sortida del que passaria dalt de l’escenari. I va ser Trescant el que va iniciar la Gala, un projecte de dansa de la Carlota de Carvajal i el Nil Nebot que va deixar el públic sorprès per la seva inquietant bellesa.

La cerimònia va ser conduïda de forma formidable, fresca i tendra per la Txe Arana que ens va anar portant pels diferents moments inoblidables. Parlaments brillants de la nostra presidenta, la Mercè Camps,  de la regidora de Comerç i Igualtat de gènere, Gina Pol, de la presidenta de l’Institut de les Dones, Meritxell Benedí, del president de Sant Just Solidari, el Lluis Casals, entitat a la que ha anat dirigida la recaptació de les entrades solidàries i el parlament de cloenda de l’alcalde Joan Basaganyas, el vídeo dels 10 anys de Dona i Empresa i els premis a 6 formidables emprenedores que, gràcies a les entrevistes, vam poder entrar una mica en l’univers de cadascuna d’elles. Carme Malaret, premiada amb el premi DiE de Cultura, Rosa Carbonell amb el Premi DiE a l’Empresa Familiar, Alícia Casals amb el Premi DiE a la Investigació, Esperança Corcoll amb el Premi DiE a l’Emprenedoria, Helena Moragas amb el Premi DiE a l’Esport i finalment Mònica Parra amb el Premi DiE a la Societat. El públic, que no sabia qui eren les premiades, va aplaudir el ventall de dones que van pujar a recollir el seu trofeu i a dir unes paraules que van sortir de cada cor.

L’alegria que es respirava en finalitzar la Gala, va ser  acompanyada per una copa de cava i una bossa amb obsequis dels diversos patrocinadors, per a cada una de les persones que hi van assistir.

La Festa dels 10 anys va continuar a l’exterior amb l’enlairada de 10 globus roses sostenibles plens de llavors que ves a saber on hauran caigut per a donar els seus fruits.  I a partir d’aquí va esclatar la Festa amb el concert  de Untio Ampala, fotografies al photocall, vídeos al set de vídeo 360 que va muntar Mun Films, menjars a les food-truks i begudes a la carpa de Dona i Empresa.

A l’hora de l’esplèndida actuació de la Cris, Grande Dj Set, els assistents a la festa ja havien construït muntanyes amb les seves bosses i  sabates de talons per tal de ballar còmodes i lliures.

L’alegria de la festa dels nostres primers 10 anys va deixar empremta a l’esplanada del Casal de Joves i el seu record és l’empenta que dona impuls per a continuar caminant.

El que vam fer la nit del 29 de juliol és una demostració del que som.

Llarga vida a Dona i Empresa!