Crònica DieTalks: Gestiona, creix i gaudeix del teu negoci
Dimecres, 27/nov/2024 - Espai Les Escoles
Dona i Empresa continua amb les DieTalk, un cicle de xerrades formadores i inspiradores per a persones emprenedores.
Estem convençudes que les sinergies entre dones amb empenta ens ajuden a millorar en el nostre àmbit professional però també en l'àmbit personal.
En aquesta ocasió hem estat acompanyades de l’Elisabet Bach, Llicenciada i Màster en Direcció i Administració d’Empreses, especialista en consultoria de gestió del creixement dels negocis de persones professionals autònomes i microempreses.
L’Elisabet ens ha donat diversos consells per enfrontar-nos al fet de ser emprenedores i autònomes. I ens ho ha explicat de manera molt gràfica. Hem de triangular 3 aspectes fonamentals: Prosperitat, Benestar i Gaudi. La prosperitat entesa com guanyar diners, però sobretot guanyar millor, de manera recurrent que faci sostenible el nostre negoci. El benestar entenent que la nostra salut és fonamental també per mantenir-nos i després el fet de gaudir-ne, de compartir experiències, de valorar la feina nostra i dels altres.
Pel que fa a la PROSPERITAT, tenim diversos aspectes a tenir en compte:
- Autopista: allò que fem bé, el nostre talent, hem de descobrir-ho i potenciar-ho de manera que el client ens compri pel nostre valor.
- Números: Hem d’organitzar una estructura de serveis i productes de manera que aconseguim la recurrència. Hem de tenir separat el compte d’empresa i el personal i sobretot fer un compte d’estalvi de l’empresa per poder invertir més endavant.
- Valor/Preus: hem de fugir de la síndrome de la impostora. Donem valor a allò que fem, ja que el nostre negoci pot dependre d’allò. Fem recerca de productes o serveis similars i no ens faci por valorar la nostra feina.
- Visibilitat: ens hem de fer veure, tant online com offline. El boca-orella en autònoms és bàsic.
- Tecnologia: ajudem-os de la tecnologia que ens farà treballar millor, estalviar temps i recursos, millorar la nostra productivitat. Per tant, potser hem d’invertir i d’aquí la importància de tenir estalvis.
Pel que fa al BENESTAR
- Benestar físic i emocional: hem de tenir rutines saludables, temps d’oci i de descans. Temps d’anar al metge. L’horari de l’autònom no està regulat i hem de fer-ho nosaltres mateixos.
- Formació: hem de continuar formant-nos i tenir nocions mínimes de totes les àrees que impliquen tenir un negoci (màrqueting, finances, etc.).
- Xarxa de contactes: és molt important tenir una bona xarxa de contactes i fer sinergies, ens pot estalviar molt de temps i establir col·laboracions per atreure més clients.
- Ajuda: també hem d’aprendre a buscar ajuda, no podem saber de tot i hi ha d’altres professionals que ens poden donar un cop de mà.
- Treball en xarxa: treballar buscant gran entitats que ens puguin derivar clients en bloc en comptes de buscar clients de manera individual.
I sobre el GAUDIR, hem de tenir present que hem de transmetre els nostres valors en la nostra feina, tenir clar quin és el nostre propòsit i això ens donarà llibertat. També hem de fer una valoració anual. Hem de tenir temps de parar a pensar en el nostre negoci i no seguir la inèrcia del dia a dia...
La majoria es va sentir molt identificada en tots els punts i els exemples que va aportar l’Elisabet i així es va reflectir en les preguntes i comentaris posteriors.
Després de la xerrada vam poder fer una conversa informal entre tots els assistents i la mateixa ponent en un ambient distès.
Esperem continuar amb aquesta línia de xerrades obertes a tota ciutadania i especialment a persones emprenedores.