Crònica: 5 anys impulsant La Nit de Sant Just al Carrer

La Nit de Sant Just al carrer 2019

Una Nit més, també amb data postposada i finalment reeixida el passat 23 de novembre.

En fi, tornem al dissabte...Dia assolellat per sort, ens feia evitar la pluja, però el vent no va voler perdre's la gresca. Els muntatges com sempre ens fan estar alertes des de bon matí tot i que enguany hem comptat amb l'ajuda de fills d'algunes sòcies. Compra i arribada més o menys reeixida del material necessari (menjar, beure, taulells, bales de palla, etc.). Un munt d'intendència que no es veu però que es nota!
De fet us hem de dir que la Nit de Sant Just al carrer comença abans de l'estiu quan la Marta Malaret ja li dóna voltes a les mico actuacions i busca propostes noves i innovadores que tinguin el segell de qualitat i sensibilitat que volem transmetre al Chill Out i a l'escenari gran.

En fi, tornem al dissabte... A la tarda comencen a arribar més sòcies i el Chill Out ja pren forma, les bales de palla, els llençols, les espelmes.... ep, no les espelmes van haver de dimitir perquè el vent no es va voler perdre la Nit.
I quan la Nit està a punt de començar, qui no vol fer acte de presència és l'electricitat! Si, vam tenir talls de llum a la Plaça i per tant va haver-hi mobilitzacions vàries per intentar solucionar el tema. Primerament l'escenari gran va quedar resolt abans de les 20 h però el Chill Out semblava que no acabava de funcionar i els llums no aguantaven.

Des d'aquí volem agrair al Jose, el xispas de l'Ajuntament que no va parar de fer empalmes fins a aconseguir que poguéssim tenir llum a l'escenari i a la barra. Un aplaudiment i agraïment per ell des d'aquí!!! Agrair a la Marina i al Jaume que van ser finalment els nostres proveïdors oficials del llum.

Per fi comencen les actuacions que són la culminació de molts mesos de feina. L'escenari gran acull als Happy Country, que ens fan passar el fred tot ballant.

A les 21 h l'espai Chill out comencen les micro actuacions amb jazz, blues i soul de la mà de Chenice & Oleguer. Tot seguit apareixen un parell de iaies que ens porten teatre i màgia còmica a l'escenari, són les Pòquer de Dames! Poc després arriba el viatge meditatiu i vibracional amb música i dansa de la mà del grup Esquitx de Llum. Ja a les 22 h tornem a la guitarra amb l'Ismail Ouali que ens ofereix una fusió de flamenc, jazz i blues amb notes àrabs. Un descobriment de la Nit va ser la Jaqueline Ramos amb la seva dansa clàssica urbana, voltes, contorsions.... i molt de ritme! Després d'aquesta mena de breakdance, ens tornem a relaxar amb música cubana que ens porten el violí del Ihosvanni Conyedo i el contrabaix del Marc Masjuan, que van aguantar el fred i el vent tancant les micro actuacions. Malauradament no vam poder gaudir de la Carlota de Carvajal que es va patir una fissura el mateix dia i no va poder venir. Esperem poder tenir-la l'any vinent una nova performance.
Hem de fer menció especial al Nil Nebot que va fer una escenografia ES-PEC-TA-CU-LAR!

Caldo calent (el necessitàvem!!), crepes dolces, carrot cake i brownie van ser les delícies culinàries que ens van preparar la Clea Peire i l'Aleix Casanovas i vam oferir a part de cervesa, refrescs i per descomptat Gin tònics!.

La Zona del Chill Out és un punt de trobada i relax que s'ha tornat imprescindible i mentre fèiem una mica de temps per la darrera actuació, les Poker de Dames van tornar a barrejar-se entre els assistents fent màgia còmica. I per fi va arribar l'hora d'acollir a l'escenari gran el rock de Sweet Dorado música rock per acabar la nit com la vam començar, ballant i ballant.

Una vegada més, va ser un plaer haver organitzat per a tots els santjustencs i santjustenques aquesta Nit. Tot i les incidències prèvies, creiem que va ser un èxit i això ens encoratja a seguir endavant.

Des d'aquí agraïm a les que es van quedar fins al final, pel desmuntatge, i també a totes les que van venir, durant tot el dia, a donar un cop de mà i a ajudar a la barra durant la nit, ja que, sense aquesta ajuda, no haguéssim pogut fer que la nit fos tan especial.

Un agraïment especial també pels patrocinadors dels espectacles, sense ells no hauria estat possible aquesta nit: Ajuntament de Sant Just, Obra Social La Caixa, Amat Immobiliaris, Ventós, Pilar Mas interiorista, i la col·laboració d'Isart jardineria.