REPORTATGE: 25N 2020: més risc de violència masclista durant el confinament

Text: Núria Garcia
DE BAT A BAT REPORTATGE - La Vall de Verç

La commemoració del 25N d’enguany, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, posa de manifest la vulnerabilitat de les víctimes en l’època d’emergència sanitària per la Covid-19.

A Sant Just, els grups i les associacions feministes segueixen lluitant per defensar els drets de les dones. L'Espai Lila, Dona i Empresa i Les Dones de Sant Just busquem casa.

DONA I EMPRESA APOSTA PER LA VISIBILITAT DE LES SÒCIES

L’associació Dona i Empresa de Sant Just està donant un impuls comunicatiu a l’entitat per construir una xarxa cada vegada més gran de dones santjustenques vinculades al món professional, del negoci i l’empresa.

Aquest estiu van renovar la junta directiva, i la santjustenca Mercè Camps va estrenar-se en el càrrec de presidenta, exercit durant els anteriors cinc anys per Ira Peire. Per a la Mercè són pocs mesos al capdavant de Dona i Empresa, però reconeix que l’experiència està sent molt positiva tot i no ser un any normal. “No hem pogut fer moltes de les activitats que normalment preparem”, diu, posant d’exemple la Nit de Sant Just al Carrer, activitat de la qual són creadores i impulsores des de l’inici i que sempre ha tingut molt d’èxit entre la ciutadania santjustenca.

Llegiu tot el reportatge al PDF adjunt.