Mª Teresa Asmarats, MTPLUS ESCOLA I ESPAI DE TENDÈNCIES

Teresa Asmarats és formadora del curs Pro Retail, Aparadorisme i Visual Marxandatge Exprés i directora general de MTPLUS

MTPLUS és una escola de tendències especialitzada en aparadorisme i estilismes ubicada al centre de Barcelona. Amb una trajectòria de més de 20 anys, la filosofia de MTPLUS consisteix a cobrir totes les necessitats que avui en dia l'alumnat pugui tenir. Tractant els temes més rellevants del moment, en MTPLUS descobriràs una escola plena de cursos i tallers de temàtica moderna i rellevant per a la teva vida professional.

Com et defineixes?
Sóc una persona emprenedora, dinàmica i amb moltíssima energia. Estimo la meva professió i gaudeixo de la tasca que desenvolupo. Projecto sempre amb optimisme i amb un somriure. Tinc molt sentit de l'humor i m’agraden les persones i, si cal, escoltar i ajudar. La vida m’enamora però el que més ho fa és la meva FAMÌLIA, el meus fills i el meu marit.

Quan va començar la teva aventura professional?
MTPLUS, Escola i Espai de Tendències, es va fundar el 20 de desembre de 1999, encara que jo sento la professió des que, de petita, em movia amb la meva mare entre betes i fils.

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
Bàsicament perquè tot el que està relacionat amb la creativitat em motiva moltíssim. M’agrada assessorar a empresaris  o comerciants en la part estètica/imatge dels seus negocis i amb la tècnica aplicada,  perquè siguin més rentables. És una feina que m’omple moltíssim. A més tinc un tipus de feina que fa que em relacioni amb molta gent, tant formadors com clients, i això fa que sempre estigui aprenent per poder oferir el millor servei als nostres clients.

Què vols transmetre als teus clients?Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
Principalment ens esforcem per oferir un bon servei, una excel·lent formació i amb continguts actuals i adaptats a les circumstàncies del moment.
També oferim assessorament per assolir els seus objectius professionals o be els serveis i/o experiències de la part de divulgació i coneixements.
Creiem que MTPlus dóna un servei de qualitat, acompanyat per un factor humà exquisit amb el tracte amb els nostres clients, el seguiment i l’acompanyament que fem de tot el procés. D’altra banda tenim continguts i serveis de qualitat a un preu coherent, i amb facilitats de pagament.

Quin sistema de venda o promoció utilitzes? Botiga física, online, xarxes socials?
La nostra ubicació al centre de Barcelona fa que tinguem una visibilitat extensa però, evidentment, avui en dia no pots deixar de fer servir altres recursos de promoció com les xarxes socials (Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest o Linkedin)

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
Per mi és bastant indiferent però he de reconèixer que pel fet de ser dona sempre he pogut obrir més portes, per tant si que m’ha facilitat i he obtingut avantatges.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
Sempre hi ha coses que podríem fer diferents després de la experiència del tram recorregut. Potser l'única cosa que faria diferent és el plantejament econòmic d’inici.

Quina és la fita de la que estàs més orgullosa?
Em sento molt orgullosa d'haver muntat l’escola que tenim al Centre de Barcelona.

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns  anys?
Doncs em veig assessorant a la persona que gestionarà MTPLUS, aportant experiència, idees i dedicant-me més a realitzar ponències allà on em cridin o contractin (Barcelona, Espanya, Europa i Amèrica)

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
Tenir un negoci propi és un plaer, és reconfortant, és excitant i trempador. Si no tens ganes d’aventura i no sents il·lusió per la teva professió o especialitat, no posis cap negoci, perquè posar un negoci comporta molta feina, moltes hores i molt d’esforç. Si t’agrada et compensa el mil x mil. Has de tenir enginy, recursos i esperit per sortir de caça cada dia i, sobretot, que t’agradi l’aventura d’un dia a dia potent.

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
El que m’aporta ser d’aquesta associació és l’acompanyament de dones professionals que saben molt bé que és ser emprenedores i lluitar cada dia per fer que el negoci sigui millor. I també la part humana de la comprensió i l’amistat que ens pot unir i, sobretot, perquè la unió fa la força i juntes sempre podrem arribar més i més lluny!!

Teresa Asmarats