Jeanine Jurado. JEANINE PATCHWORK

Jeanine Jurado, fundadora de JeaninePatchwork

Vaig iniciar l’activitat JeaninePatchwork el 2010 a Sant Just amb l’objectiu de compartir els meus coneixements, fent classes al meu estudi de la Rambla de Sant Just i als centres cívics del poble. L’èxit de la iniciativa em va engrescar a obrir el taller-botiga que actualment tinc al carrer Miquel Reverter. Tot i que el nucli del negoci són els tallers de patchwork, també fem classes de mitja i monogràfics sobre diverses temàtiques relacionades amb el tèxtil. Per altre banda, realitzem peces per encàrrec i articles tèxtils que posem a la venda.Paral·lelament, tenint en compte la necessitat que vam detectar al poble, JeaninePatchwork també té a la venda material de merceria

Com et defineixes?
Emprenedora, treballadora, creativa i entusiasta per la feina que faig.

Quan va començar la teva aventura professional?
Trobo que l’expressió “aventura professional” és molt adient. És tota una aventura començar una feina en un àmbit diferent del que t’has format i treballat durant molts anys, (jo sóc dissenyadora gràfica). La meva aventura professional va començar al mateix temps i com a conseqüència de la crisi en la meva professió.

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
M’apassiona tot el que està relacionat amb el món tèxtil. El patchwork era el meu hobby i tinc coneixements en la matèria. Durant anys he pres classes amb dissenyadors tèxtils on aprenia diferents tècniques (patchwork, aplicats, tints tèxtils, etc ...).

Què vols transmetre als teus clients? Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
En els tallers vull transmetre entusiasme, il·lusió, atreviment per trencar amb els estereotips adquirits; a vegades costa una mica. El que vull és que gaudeixin del que facin, sigui quin sigui el nivell que tinguin.

Quin sistema de venda o promoció utilitzes? Botiga física, online, xarxes socials?
Pel que fa a la venda i a les classes, les fem en la botiga física, però també estem a xarxes socials com Facebook, Blooger o Instagram, amb l’objectiu de tenir més abast.

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
Suposo que en el meu cas és una avantatge perquè el públic és majoritàriament femení.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
Doncs no ho sé... Em falta temps i perspectiva per veure-ho.

De quina fita/objectiu estàs més orgullosa?
De veure la bona acollida de la gent a la proposta i de com hem creat un ambient on les persones s’hi senten a gust. Els tallers han esdevingut més que classes on vens vas a aprendre, és un indret on expliques, escoltes, berenes i crees...i també cuses. La satisfacció de com s’engresquen amb les novetats i projectes, és un motiu de gran satisfacció.

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns anys?
No anant tan estressada i tenint més temps, tant per aprendre més, com per poder fer nous projectes.

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
No crec que sàpiga donar un consell... Només ser coherent i honestes?

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
Crec que formar part d’una associació com Dona i Empresa té un avantatge molt clar: poder compartir. Tot i que les dones que estem dins del col·lectiu tenim projectes molt diversos, podem inspirar-nos les unes de les altres i teixir relacions que puguin ser beneficioses, tant a nivell personal com professional. També crec que estar dins d’un col·lectiu facilita la visualització dels negocis de totes.

Jeanine Jurado