Anna Badia, creativa de IAIAROUS i LUPA

Anna Badia és Titulada en Disseny d'indumentària per la llotja.

També ha fet cursos de Disseny assistit per ordinador y ha treballat en el ram del tèxtil. Es co-creadora i creativa de la firma "iaiarous" amb LUPA, un penjoll fet a mà, divertit, diferent i únic, i en el temps lliure, pintora i il.lustradora vocacional.

Com et defineixes?
A la feina, molt treballadora i seriosa, molt creativa i amb moltes ganes d’explorar noves formes d’expressió. Gaudeixo molt del fet de crear i m’omple moltíssim. L’art és molt important en la meva vida.

Quan va començar la teva aventura professional?
Doncs fa relativament pocs anys. La necessitat de treure el que portava dins va sorgir d’arrel de visitar una exposició del gran Alphonse Mucha. Vaig explorar la tècnica de l’oli i d’altres fins arribar als penjolls LUPA. Un llarg i intens camí personal del que n’estic molt orgullosa.

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
Sóc Dissenyadora d’Indumentària i, com diu la meva parella, sóc “artesana”, i és ben cert. Tot el que comporti fer néixer del no res una idea i fer-la realitat, m’entusiasma. M’agrada estar “entre bambolines”, ser l’escenògraf. Deformació professional.

Què vols transmetre als teus clients?
Amor, felicitat, bellesa, disseny i peça única.

Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
Que son fets per mi, creats per la meva ànima, son únics.

Quin sistema de venda o promoció utilitzes?
Botiga física, online, xarxes socials? De moment, perquè estic començant, el boca a boca, una botiga i les xarxes socials (Facebook, Instragram).

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
El negoci l’he creat jo. No crec en les limitacions pel fet de ser dona. El que fa que una idea acabi sent un model de negoci només està en la intenció d’un mateix, en les ganes que tinguis de tirar-ho endavant i creure-hi. I ara per ara, continu amb fermesa i convicció.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
Tot el que et passa a la vida no és perquè si, és un aprenentatge. No és important la fita, és important el que facis cada dia i viure els moments. La vida és un regal.

De quin objectiu estàs més orgullosa d’haver aconseguit?
De tenir una família, de ser com sóc i del moment que estic vivint ara mateix.

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns anys?
Com ara, amb moltes ganes, i amb més projectes.

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
Segur que la que s’ho planteja és perquè alguna cosa li ronda de fa temps. Que no tinguin por, que no esperin l’aprovació per veure si estan fent bé o no, que s’apuntin a cursos de com muntar un model de negoci, que no tinguin por a equivocar-se, a preguntar. Tot és experiència i coneixement per omplir el sac del projecte. Tot arriba quan ha d’arribar. Que no tinguin pressa, cada moment vol el seu temps, que donin un pas cada dia i anirà sortint sol. Sense projectar en el futur, molt important. És el present el que realment importa. I amb consciència total.

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
M’agrada que al poble hi hagi aquesta associació, impulsa i dóna energia al teixit social, i ets visible!!! És de dones, que també em sembla molt bé sobretot per què tot i tenir famílies i càrregues, seguim creient en els nostres projectes personals i els tirem endavant. L’important es que es mogui alguna cosa. Jo encara no estic molt activa degut a la complicada logística familiar, però no vull que sigui l’excusa! M’hi he de posar seriosament.

Anna Badia