Ana Valverde. ANA VALVERDE FOTOGRAFÍA

Ana Valverde, Fotògrafa

Ana Fotografía és un estudi fotogràfic de retrat personal i professional. Fotografia de nadons, familiar, juvenil, xarxes socials i d'imatge corporativa per pàgines web. Però l'estudi també és un lloc on fer àlbums fotogràfics de qualsevol temàtica i on posar ordre a la teva biblioteca fotogràfica. A més també ajudo a la gent gran amb les noves tecnologies. 

Com et defineixes?
Fotògrafa, amb una mirada senzilla, natural, sensible... Persona empàtica, creativa i apassionada... capaç de veure una mica més enllà. Amant de les coses belles, m'agrada la natura, la música i el bon cinema. Gaudir amb la família, abraçar els meus, viatjar i fotografiar.

Quan va començar la teva aventura professional?
Doncs ja fa prop de 5 anys, tot i que era la meva passió des dels 14 anys, així que sempre he portat una càmera penjada al coll. Però el salt el faig fa cinc anys quan decideixo deixar enrere els anys dedicats als mobles, la meva altra professió és interiorista. Començo a formar-me per poder retratar a les persones que és el que més m'agrada.

Per què vas escollir aquest tipus de negoci/professió?
Perquè és la meva passió i tinc la sort i la fortuna de poder fer-ho. És una professió artística on puc desenvolupar la meva creativitat i la meva mirada. He escollit tenir un estudi, a peu de carrer, per estar més propera a la gent, donar-me a conèixer i, ampliar la meva clientela, en un espai que he procurat que sigui molt acollidor, on et puguis sentir com a casa, amb tota la confiança.

Què vols transmetre als teus clients? Què diferencia els teus productes/serveis d’altres?
Només vull transmetre la meva mirada, transparència, naturalitat, confiança i bellesa, jo sempre dic que quan fotografio "m'enamoro", m'agrada mirar els ulls i trobar la teva essència, crec que és el que em diferencia.
A més no només faig fotografies, entre altres coses m'agrada ajudar a la gent a "recollir i guardar els seus records", amb llibres fotogràfics per gent gran, amb les seves fotografies antigues o àlbums dels teus nens, la família, els viatges, les vacances... qualsevol coseta que faci que tinguis les teves fotografies endreçades i llestes per poder veure-les en tot moment.

Quin sistema de venda o promoció utilitzes? Botiga física, online, xarxes socials?
Ara l'estudi fotogràfic a peu de carrer i molt cèntric, molt a prop del mercat. (Passatge Serral, 14). A més a més les xarxes socials també m'ajuden a mostrar les meves feines (Facebook e Instagram). També a la meva web anavalverdefotografia.com tinc un bloc on mostro algunes sessions fotogràfiques.

El fet de ser dona és un avantatge o un fre per al teu negoci?
Doncs no crec que sigui ni avantatge ni fre, trobo que és una professió en la que hi ha tant homes com dones, és creativitat, indiferent del sexe que tinguis.

Hi ha alguna cosa que faries diferent si tornessis a començar?
No, la veritat és que estic molt satisfeta del camí, ha estat un camí escollit amb molta consciència, avançant a poc a poc, sense preses.

De quina fita/objectiu estàs més orgullosa?
Doncs d’obrir l'estudi a peu de carrer, vaig dubtar molt i ara em sento molt satisfeta, ja que és una manera d’estar més en contacte amb els meus clients. També em sento molt orgullosa de les classes que dono a la gent gran per ajudar-los a organitzar les seves fotografies o qualsevol tema dels seus dispositius mòbils. És una feina que em dóna una gran satisfacció personal.

Com et veus professionalment i personalment d’aquí a uns anys?
Espero veurem en un estudi una miqueta més gran, amb finestrals, amb molta llum natural i continuar retratant a la gent tal i com faig ara. Ajudar a les persones a trobar un espai on gaudir de la imatge personal i on crear productes bonics amb les seves fotografies.

Quin consell donaries a altres dones que encara no s’han decidit a emprendre el seu propi negoci?
Doncs que siguin valentes. Tant si va bé com si va malament, és un aprenentatge a la vida. Si és un èxit, doncs felicitat absoluta, i si no ha funcionat doncs també... ja que pots tenir la satisfacció de que has lluitat pels teus objectius i de ben segur que has après amb l'experiència. Emprendre un negoci t'ajudarà a tenir més clares les coses, més força i més seguretat en tu mateixa. I has de sentir-te satisfeta del camí recorregut, tant del que és bo com del que no ho és, i no deixar els teus somnis aparcats.

I per últim, què t’aporta pertànyer a una associació com Dona i Empresa?
Estic encantada amb l’associació perquè m'ha permès conèixer dones emprenedores extraordinàries, amb molta força i empenta. He pogut col·laborar amb algunes d'elles i treballar en diferents projectes i això es genial!!. Crec que l'associació ens ha de servir per crear sinèrgies entre nosaltres i ajudar-nos professionalment. A més a més em sento acompanyada des del principi. M'han animat a realitzar el meu somni i és fantàstic formar part d’un gran equip!