Celebra la primavera dansant !! Sensualitat, diversió i alegria !!

dijous, 12 març, 2020 - 20:30

Descripció:

Taller d'iniciació a la dansa oriental

Aprèn aquest ball mil·lenari i gaudeix fent exercici d'una forma diferent La Dansa Oriental (En àrab "Raks Sharki") és considerada una de les més antigues de l'món, que combinava tradicionalment elements de diferents països d'l'Orient i Nord d'Àfrica (Marroc, Algèria, Tunes) encara que actualment té influències de tot tipus de danses: ballet, flamenc contemporani, danses de l'Índia, etc.
 
La dansa oriental ha estat tradicionalment folklòrica improvisada per una sola ballarina, encara que ara es poden veure espectacles amb coreografia i diverses ballarines. Es caracteritza pels seus moviments suaus i fluids, dissociant i coordinant alhora les diferents parts de el cos. Per exemple, els braços poden anar a un ritme diferent de què va marcant el maluc. L'atenció se centra principalment en el maluc i el ventre, alternant moviments ràpids i lents i s'emfatitza en els músculs abdominals, amb moviments de pit i espatlles així com amb braços serpentejants.  

Descobreix els beneficis físics i mentals de la Dansa Oriental: A nivell físic, atorga una presència i una postura extraordinari, augmenta la fortalesa muscular i ens allibera d'aquells dolors persistents, com el d'esquena, que tan sovint ens acompanya. Millora la posició del cap i el coll, transformen les espatlles caigudes en equilibrats, eixampla el tòrax, redueix la prominència de ventre, millora la posició de la pelvis i corregeix espectacularment la corba de la columna vertebral. A nivell psicològic, eleva l'autoestima, reforça la capacitat de concentració i control, millora l'atenció i la propiocepció i ens fa sentir més belles i més segures de les nostres vides. La Dansa Oriental reuneix tots els components d'una activitat sana ja que es basa en el control de l'energia interna i la salut física de el cos, així com la recerca de la pròpia essència, davant d'això no tenim cap excusa per no començar a practicar aquest bell art que és la Dansa Oriental.

Després del sopar de fi de curs de l’any passat que vam fer a Can Calopa on la nostra estimada Sheila ens va regalar un moment màgic d’empoderament de les dones amb la seva dansa del ventre, vam proposar-nos organitzar un taller de dansa oriental per les sòcies. Per gaudir, per sentir, per estimar-nos. I ha arribat el moment de fer-ho precissament al voltant de la celebració del  Dia de la Dona. El taller serà el proper dijous 12 de març a les 20:30h al Centre Cívic Salvador Espriu.

Nota: Porta el teu mocador o vel per moure els malucs!

Preu associades: 5 €
Preu no associades:
10 €
Lloc:
Centre Cívic Salvador Espriu
Carrer Tudona, s/n. Sant Just Desvern
Les places seran limitades

No hi falteu! Us podeu apuntar aqui!