Crònica del Taller de Nadal. Fem una cistella de feltre

Reunides:

Presideix la sessió la Jeanine i assegudes al seu voltant estan vuit de les associades de Dona i Empresa de Sant Just Desvern, amb ganes de posar fil a l'agulla.

Sobre la taula es troben unes quantes teles de feltre de colors diversos, cintes de diferents dissenys i altres estris de costura.

Es comença la sessió retallant la plantilla de paper que servirà de patró per traslladar a la tela de feltre. Les associades molt concentrades en la feina aconsegueixen una peça plana de feltre amb forma d'una gran flor, la qual amb les instruccions que donarà la mestra es convertirà en una cistella. Alguna que d'altra bufa o bé perquè es resisteixen les estisores, perquè el patró es belluga, o perquè cal tornar a enfilar l'agulla.

Amb paciència i alegria comencen a formar-se les primeres cistelles, toca triar la cinta que les envoltarà perquè quedin ben decorades i conjuntades. Unes aplicacions de feltre rematen la feina amb grèvols i ponsèties fetes a mà.

S'aixeca la sessió poc abans de la mitjanit i marxen les assistents cada una amb la seva cistella de Nadal i la satisfacció d'haver passat una bona estona totes plegades.

Gràcies Jeanine!

Clara Micolau