Temps de Coronavirus. Avui: La clàssica crema catalana

dijous, 19 març, 2020 - 11:18

Benvolgudes associades, avui és Sant Josep, un dia típic per fer, La clàssica crema catalana!

Ingredients

  • 500 ml de llet de vaca sencera
  • 1 canonet de canyella
  • la pela d’1 llimona (només la part groguenca)
  • 4 rovells d’ou
  • 100 g de sucre
  • 20 g de midó de blat de moro (Maizena)

Preparació

  1. Poseu a bullir la llet amb el canonet de canyella i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc i deixeu-ho infusionar uns minuts perquè els sabors de la canyella i la pela de llimona es barregin.
  2. Mentrestant, barregeu en un bol els rovells, el sucre i el midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls.
  3. Torneu a arrencar el bull a la llet i, quan bulli, afegiu-la a poc a poc a la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim i sense deixar-ho de remenar amb una espàtula de fusta. Deixeu-ho coure 30 s.
  4. Quan s’hagi espesseït, passeu-ho per un colador per evitar que hi quedi algun grumoll i també per treure el canonet de canyella i la pela de llimona.
  5. Poseu-ho en cassoletes de terrissa i deixeu-ho refredar.
  6. A l'hora de servir la crema, poseu-hi un grapat de sucre al damunt i cremeu-lo amb una pala de cremar.

Bon profit i bon confinament, ens en sortirem!