Crònica del Taller d'Automaquillatge

Sombra aquí, sombra allá, maquíllate, maquíllate...

L'últim dissabte de febrer vam poder fer un taller d'auto maquillatge amb la'Odette de @elixirsantjust.

Ens va donar uns tips per tenir unes nocions generals però de seguida ens vam posar a la feina.

  • Primer pas bàsic: flaix. Unes ampolletes miraculoses que t'estiren la cara. Són relativament econòmiques i fan molt bona feina! Després ja us podeu posar la crema hidratant.
  • Segon pas: corrector d’ulleres, heu de tenir en compte el color que escolliu, però no deixeu de posar-ho perquè us il·luminarà la mirada. També és el moment de posar-se el corrector verd per les taquetes vermelles que tinguem
  • Tercer pas: base de maquillatge cremós a poder ser, per unificar el to de la cara. Posar amb esponja a tocs, no arrossegueu.
  • Quart pas: polvos translúcids, compactes o solts. Us donaran un to de pell de préssec
Cinquè pas: coloret als pòmuls. Expulseu l’excés del pinzell abans d'aplicar-ho, no sigui que semblem pepones...

Anem pels ulls: heu de posar-vos un color mate per tota la conca de l'ull per unificar també la pell. Després escolliu els tons que més us vagin al color dels ulls i pell. L'aplicació de l'ombra també té el seu que. Heu de posar l'ombra més fosca fent una mitja lluna i la part més clara per la parpella. Ah i com a últim toc un punt de llum més clar a sota de la cella.

Tema celles, també ens va ensenyar a saber si les tenim ben delineades. Unes mides bàsiques amb un llapis ens donaran pistes de fins on depilar-les.

Bé, un cop tenim l'ombra posada és moment del perfilador d'ulls. També depenent de si és maquillatge de dia o de nit, podem posar-hi més èmfasi. Si pinteu per dins de l'ull el fa més petit i intens.

I les pestanyes, ahhhh, la Oti va portar unes mitges pestanyes postisses que quedaven de fabula i que les pots fer servir diverses vegades A falta d'això, el rímel habitual també allarga la mirada.

Passem als llavis. L'Odette diu que va a gustos i modes però recomana posar un perfilador del mateix to que el pintallavis. La part de dalt del llavi es començà a pintar del centre als extrems sense arribar del tot a la comissura. La part de sota, es comença dels extrems fins al centre.

Si voleu que el pintallavis us duri més estona, pinteu-vos els llavis, feu un petó a un mocador de paper i torneu a pintar-los. Màgia!

A tenir en compte: vigileu on us maquilleu. Els llums dels lavabos són traïdors. Si us maquilleu al matí sigueu prudents perquè després a la llum del sol pots trobar-te amb un pastixe de cara. Si us maquilleu per sortir a la nit, arrisqueu més, ja sabeu que de nit todos los gatos son pardos...

No us oblideu del coll o les orelles. Tot i que és carnaval, no ha de semblar que portem una careta.

  • Prohibit: rizador de pestanyes! Llenceu-lo si el teniu perquè us acabarà trencant les pestanyes i són molt apreciades.
  • Armes: pinzell, espongetes, tapaojeras, corrector verd, base de maquillatge, coloret, ombra d'ulls, llapis delineador, rímel, llapis perfilador, pintallavis.

 

Acció relacionada: